Arbeidsrecht advocaat in Den Haag

Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht gaat over alle regels rond de werkrelatie tussen een werkgever en een werknemer. Denk aan arbeidscontracten, arbeidsvoorwaarden, relatiebedingen en concurrentiebedingen. Een deel van deze afspraken maakt u onderling, een ander deel is wettelijk bepaald. Mr Carli staat u bij als ervaren arbeidsrecht advocaat met juridisch advies of in de rechtszaal.

Concurrentiebedingen en relatiebedingen

In sommige arbeidsovereenkomsten is een concurrentiebeding of relatiebeding opgenomen. Deze kunnen u beperken, als u wilt overstappen naar een andere werkgever. Bespaar uzelf veel ellende door hier vooraf goed over te onderhandelen. Zit u al aan een relatiebeding of concurrentiebeding vast? Dan kan de rechter dit in sommige gevallen beperken of opheffen.

Arbeidsconflict

Bij ernstig verstoorde werkverhoudingen is het soms beter een werkrelatie te beëindigen. Maar wat zijn de mogelijkheden en beperkingen bij een arbeidsconflict? Waar zitten de valkuilen? En hoe werkt het vernieuwde ontslagrecht na 1 juli 2015? Mr Carli helpt werkgevers en werknemers met een juridisch advies, een bemiddeling of schikking, of een volledig gerechtelijke procedure.

Nieuwe ontslagrecht vs. oude

Na 1 juli 2015 is het nieuwe ontslagrecht van kracht. Daarvoor kon een werkgever relatief gemakkelijk ontbinding van een arbeidscontract aanvragen bij de kantonrechter. Dat compenseerde hij dan met een ontslagvergoeding. In het nieuwe ontslagrecht doet de kantonrechter nauwgezetter onderzoek naar de gronden van het ontbindingsverzoek. Daardoor zullen deze mogelijk vaker worden afgewezen. Ook is hoger beroep en cassatie mogelijk geworden.

Advocaat werkgever en werknemer

Heeft u te maken met een arbeidsconflict rond het nieuwe ontslagrecht? Dan kunnen wij u als werkgever of werknemer bijstaan als arbeidsrecht advocaat. Daarbij screenen wij het dossier, bepalen de haalbaarheid, de strategie en de transitievergoeding. Indien nodig begeleiden wij u als advocaat arbeidsrecht bij een procedure bij de rechtbank of het Gerechtshof.

Referenties

Tony Roodnat

Roland is a cost efficient lawyer and legal counsel. His efficient and effective handling of labour law cases really is top-drawer. His client-centered approach should be an example to a lot of his fellow attorneys.

Tony RoodnatHead of Legal & Compliance department at DHB Bank
Evert van der Moezel

Roland’s kennis van het arbeidsrecht en inzet bleken van enorme waarde bij een ontslagprocedure binnen mijn organisatie. Nogmaals alle lof.

Evert van der MoezelSenior Dentist at Medidental
Jean-Louis Roso

Uit ervaring kan ik zeggen dat dhr. Roland Carli door zijn specialisatie een grote deskundigheid bezit op het gebied van arbeidsrecht en dat hij daarnaast het vermogen heeft om oog te hebben voor interpersoonlijke relaties. Dit heeft geresulteerd in een, voor beide partijen, meest optimale regeling.

Jean-Louis RosoSenior Business Developer
Frank Nijssen

Veel lof voor de zeer deskundige en krachtige aanpak van Roland. Zijn daadkrachtige en slagvaardige werkwijze, waarbij hij bovendien warme aandacht toont voor de cliënt zelf, vind ik buitengewoon bewonderenswaardig. Tijdens een voor mij lastige periode, heeft Roland me geweldig vertegenwoordigd tegen een grote organisatie en ik ben hem uitermate dankbaar voor de waardevolle adviezen die hij heeft gegeven.

Frank NijssenIT Specialist (Ops Engineer) at ING Nederland
Advocatenkantoor Carli c.s.