Arbeidsrecht advocaat in Den Haag

Arbeidsrecht

Het arbeidsrecht gaat over alle regels rond de werkrelatie tussen een werkgever en een werknemer. Denk aan arbeidscontracten, arbeidsvoorwaarden, relatiebedingen en concurrentiebedingen. Een deel van deze afspraken maakt u onderling, een ander deel is wettelijk bepaald. Mr. Roland Carli staat u bij als ervaren arbeidsrecht advocaat met juridisch advies of in de rechtszaal.

Concurrentiebedingen en relatiebedingen

In sommige arbeidsovereenkomsten is een concurrentiebeding of relatiebeding opgenomen. Deze kunnen u beperken, als u wilt overstappen naar een andere werkgever. Bespaar uzelf veel problemen door hier vooraf goed over te onderhandelen. Zit u al aan een relatiebeding of concurrentiebeding vast? Dan kan de rechter dit vaak beperken of opheffen.

Arbeidsconflict

Bij ernstig verstoorde werkverhoudingen is het soms beter een werkrelatie te beëindigen. Maar wat zijn de mogelijkheden en beperkingen bij een arbeidsconflict? Waar zitten de valkuilen? En hoe werkt het ontslagrecht? Mr. Roland Carli helpt werkgevers en werknemers met een juridisch advies, een bemiddeling of schikking, of een volledig gerechtelijke procedure.

Nieuwe ontslagrecht vs oude

Na 1 juli 2015 is het nieuwe ontslagrecht van kracht. Daarvoor kon een werkgever relatief gemakkelijk ontbinding van een arbeidscontract aanvragen bij de kantonrechter. Die compenseerde dat dan met een ontslagvergoeding via de “kantonrechtersformule”. In het nieuwe ontslagrecht is die kantonrechtersformule “vervangen” door de transitievergoeding en doet de kantonrechter nauwgezetter onderzoek naar de gronden van het ontbindingsverzoek. Daardoor zullen deze mogelijk vaker worden afgewezen. Ook is hoger beroep en cassatie mogelijk geworden.

Advocaat werkgever en werknemer

Heeft u te maken met een arbeidsconflict rond het ontslagrecht? Dan kan mr. Roland Carli u als werkgever of werknemer bijstaan als advocaat. Daarbij wordt het dossier gescreend en de haalbaarheid, de strategie en de transitievergoeding bepaald. Indien nodig begeleidt mr. Roland Carli u als advocaat in een procedure bij de rechtbank of het gerechtshof.

Referenties

Na een reorganisatie waarbij ik boventallig werd verklaard, heb ik de hulp ingeschakeld van Roland Carli voor arbeidsrechtelijke ondersteuning. Ik kreeg de aanbeveling om contact op te nemen met Mr. R.M.S Carli vanwege zijn uitgebreide ervaring in het juridisch ondersteunen van internationale arbeidssituaties.

De intake met Roland was duidelijk en verhelderend. Hij legde uit welke verantwoordelijkheid bij mij lag en wat zij

n rol was in het geheel. Dit gaf mij het nodige vertrouwen. Het is nooit prettig om op deze manier afscheid te moeten nemen van een werkgever, maar dankzij de begeleiding en juridische bijstand van Roland heb ik een goede regeling kunnen treffen. Dit gaf mij rust om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Als je ooit in een vergelijkbare situatie terechtkomt, kan ik Roland ten zeerste aanbevelen voor arbeidsrechtelijke juridische ondersteuning. Hij is een betrouwbare steunpilaar in moeilijke tijden.

Mr. Carli is a most remarkable person and professional. A great listener and observer. A man who also shares with you the facts and figures you don’t want to hear, but need to know to get to a solution. He is a man with a great sense of humour and a friend who puts matters in perspective. Highly recommended.

Mr. Roland Carli en ik hebben op een uiterst prettige en succesvolle manier samengewerkt. Naast de expertise die men van een goed advocaat mag verwachten, beschikt hij over cruciale vaardigheden om wederpartijen de baas te zijn. Dit omvat onder meer zijn sterk analytisch vermogen van de persoonlijke èn zakelijke situatie van cliënten, scherpzinnige inschatting van risico-winst verhoudingen, communicatieve kracht en deal-making skills. Hij is pro-actief en weet daarmee zijn cliënten boven hun verwachtingen te bedienen. Bovenal is mr. Roland Carli een heel fijn persoon om mee te schakelen.

Roland is een professionele advocaat met oog voor de mens achter de zaak. Hij heeft mij op een uitermate plezierige en succesvolle manier ondersteund. Ik kan zijn kantoor echt aanbevelen.

Roland’s knowledge of Dutch labor law and years of expertise has helped me a lot and has resulted in a positive outcome from which I can look back with contentment. Especially his professionalism and empathy with foreign employees in the Netherlands is what gives me a satisfying feeling, looking back at the process I have gone through. I can endorse Roland to anyone that is requesting a serious and seasoned lawyer and will do so when my personal network is requesting me for my advice.

Mr. Roland Carli heeft mij uitstekend geholpen bij een vervelend arbeidsconflict. Hij luistert, begrijpt de problemen en stelt samen met de cliënt op basis van zijn kennis en ervaring een strategie op. Hierbij staat het belang van de cliënt altijd voorop. Dit heeft voor mij tot een prima oplossing geleid, daarom durf ik Roland zonder enige terughoudendheid aan te bevelen.

Roland is een scherpzinnige advocaat die geen steen onomgekeerd laat om jouw zaak te behartigen. In mijn ervaring zit zijn kracht in het zeer snel kunnen begrijpen van jouw situatie, inclusief de eigenaardigheden van de industrie waarin je werkt. Deze weet hij te distilleren naar de kern van de zaak. Hij is op zijn sterkst als je hem het vertrouwen durft te geven om de weg te bewandelen die hij voor ogen heeft richting het te behalen resultaat. Veel lof voor deze professional die ik een ieder van harte aanbeveel.

Ik heb een beroep gedaan op de expertise van Roland Carli, omdat ik na een dienstverband van 30 jaar verwikkeld raakte in een arbeidsconflict. Roland’s scherpe analyse van de situatie, doortastendheid en slagvaardigheid is buitengewoon, dankzij hem ben ik 100% in het gelijk gesteld. Zijn persoonlijke aandacht en moral support hebben mij zeer ondersteund in dit toch wel verdrietige proces. Mede daardoor kon ik deze gebeurtenis goed afsluiten en achter me laten. Een ieder in een dergelijke situatie kan ik Roland van harte aanbevelen!

Roland is a cost efficient lawyer and legal counsel. His efficient and effective handling of labour law cases really is top-drawer. His client-centered approach should be an example to a lot of his fellow attorneys.

Roland’s expertise op het gebied van arbeidsrecht heeft veel voor mij betekend. Hij is een zeer bedreven en betrokken raadsheer met een doortastende, scherpzinnige aanpak, waarbij zowel de belangen als het welzijn van zijn cliënt centraal staan.

Roland’s kennis van het arbeidsrecht en inzet bleken van enorme waarde bij een ontslagprocedure binnen mijn organisatie. Nogmaals alle lof.

JeanLouisRoso

Uit ervaring kan ik zeggen dat dhr. Roland Carli door zijn specialisatie een grote deskundigheid bezit op het gebied van arbeidsrecht en dat hij daarnaast het vermogen heeft om oog te hebben voor interpersoonlijke relaties. Dit heeft geresulteerd in een, voor beide partijen, meest optimale regeling.

Frank Nijssen

Veel lof voor de zeer deskundige en krachtige aanpak van Roland. Zijn daadkrachtige en slagvaardige werkwijze, waarbij hij bovendien warme aandacht toont voor de cliënt zelf, vind ik buitengewoon bewonderenswaardig. Tijdens een voor mij lastige periode, heeft Roland me geweldig vertegenwoordigd tegen een grote organisatie en ik ben hem uitermate dankbaar voor de waardevolle adviezen die hij heeft gegeven.

2015-2023 © Copyright - Carli advocaten